Пресконференція «Сім'я - серце України!» з нагоди Всеукраїнської ходи на захист прав дітей та сімей
  • Втр, 28/05/2019 - 12:07

28 травня відбудеться пресконференція «Сім'я - серце України!» за участю представників Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій (ВЦіРО), з нагоди проведення у Києві 8 червня 2019 року Всеукраїнської ходи на захист прав дітей та сімей.

Захід розпочинається об 11:00 у приміщенні Інституту Горшеніна за адресою Київ, вул. Мала Житомирська, 18-Б (вхід в арку з боку Михайлівського провулка).

Учасники пресконференції:

  • Віталій Кривицький, голова оргкомітету, черговий головуючий ВРЦіРО, єпископ Києво-Житомирської дієцезії, Римсько-Католицька Церква в Україні (РКЦ);
  • Євстратій (Зоря), заступник голови управління зовнішніх церковних зав’язків в Україні, архиєпископ Чернігівський і Ніжинський, Православна Церква України (ПЦУ);
  • Олекса Петрів, митрофорний протоієрей, керівник Департаменту зовнішніх зав’язків в Україні, Українська Греко-Католицька Церква (УГКЦ);
  • Рустам Гафурі, шейх, заступник Муфтія України, Духовне управління мусульман України (ДУМУ);
  • Анатолій Козачок, пeрший заступник старшого єпископа Української Цeркви Християн Віри Євангeльської (УЦХВЄ).

Основні питання для обговорення:

1. Роль сім’ї в сучасному суспільстві. Якою повинна бути державна сімейна політика і чим можуть допомогти Церкви і релігійні організації?

2. Що і кому потрібно робити, аби подолати такі проблемі, як зростання кількості розлучень, насильства в сім’ї, заохочення до абортів і сурогатного материнства.

3. Які небезпеки для сім’ї приховані в гендерній ідеології?

4. Мета проведення щорічної Всеукраїнської ходи на захист прав дітей і сімей. Як буде проходити хода 8 червня 2019 року. Організаційні питання.

Організатори: Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій. До складу ВРЦіРО входять 16 Церков і релігійних організацій, серед яких православні, греко- і римсько-католицькі, протестантські та євангельські Церкви, а також юдейське та мусульманське релігійні об’єднання й одна міжцерковна організація. З 06.03.2019 року черговим головуючим у ВРЦіРО став Віталій Кривицький, Єпископ Римсько-Католицької Церкви в Україні, Ординарій Київсько-Житомирський.

Нагадаємо: у 2018 році Хода на захист прав дітей та сімей зібрала близько 10 000 учасників, які пройшли колоною від Михайлівської площі до будівлі ВР. Мета Ходи – привернути увагу суспільства та влади на моральні й духовні основи сім’ї та шлюбу як союзу чоловіка та жінки, необхідні для гармонійного виховання та здорового розвитку дітей.

Акредитація журналістів: +38 (097) 080 98 06 (Михайло Канафоцький)