Презентація Національного конкурсу образотворчого мистецтва в’язнів «Переображення Господньою Любов'ю»
  • Втр, 30/04/2013 - 00:12

 30 квітня у Борисполі в Центральній міській бібліотеці за участю міського Голови Анатолія Федорчука, громадськості міста, учнів старшої школи, співробітників міського підрозділу Кримінально-виконавчої інспекції та Відділу соціально-виховної і психологічної роботи із засудженими бориспільської ВК 119 Державної пенітенціарної служби України відбулася презентація Національного конкурсу образотворчого мистецтва в’язнів «Переображення Господньою Любов’ю». У презентації майбутньої події брали участь о. Ігор Шабан Голова екуменічної комісії УГКЦ, доктор богослов'я та о. Костянтин Пантелей, керівник Відділу Курії УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України. Символічну присутність в’язнів учасники події переживали у зв’язку з експозицією, яка відкрилася з нагоди презентації у бібліотеці. Протягом двох тижнів у Бориспільській центральній бібліотеці експонуватимуться твори образотворчого мистецтва в’язнів з різних країн світу з Віденського конкурсу 2009 року.

 

Нині у світі понад 10 млн. в'язнів. Україна за абсолютною кількістю людей у місцях позбавлення волі посідає 11 місце у світі та 2 місце в Європі. Пенітенціарне душпастирство Української Греко-Католицької Церкви спільно з БФ «Карітас-Київ» у співпраці з Державною пенітенціарною службою України проводить у серпні 2013 року Всеукраїнську виставку-конкурс мистецтва в’язнів «Переображення Господньою Любов’ю». Мета виставки – посприяти кращій суспільній комунікації та процесу реінтеграції наших співгромадян, що опинилися у місцях позбавлення волі, а також при цій нагоді познайомити широкий загал із плодами співробітництва Церкви з Державною пенітенціарною службою України у справі їхнього повернення до суспільства.
Тепер триває залучення помочі доброчинців для підтримки в'язнів, що заявили про свою участь у конкурсі, потрібними матеріалами (фарбами, пензлями, холстами, тощо). Про сприяння у підготовці та проведенні конкурсу заявила Національна спілка художників України. Вільні художники та народні майстри особисто беруть опіку над конкретним учасником. Заявки на участь та прохання про підтримку знаходяться тут. Атмосфера цього конкурсу дуже відкрита і створює умови для спілкування з учасниками у процесі підготовки, під час експозицій та після події. Через образотворче мистецтво відбувається найбільш людяний діалог та широке залучення усіх нас як членів громадянського суспільства для подолання мурів відчуження і для глибокого порозуміння. Ми матимемо можливість побачити картини. Наші відгуки потраплять до авторів. Такі події здатні змінити суспільство на краще, починаючи від нас самих.

 

Джерело: http://prison-pastoral.blogspot.com