Презентація програми УГКЦ «Душпастирcького супроводу осіб після втрати ненародженої дитини» для протопресвітерів Львівської Архиєпархії
  • Птн, 16/11/2018 - 10:18

У п’ятницю, 9 листопада 2018 року, в конференц-залі Курії Львівської Архиєпархії відбулися листопадові збори протопресвітерів.

На зустрічі, голова комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я о. Руслан Пяста презентував програму УГКЦ «Душпастирcького супроводу осіб після втрати ненародженої дитини». Згідно цієї програми у нашій Церкві розпочав діяти ресурсний центр «Місія Рахиль», який повинен допомогти особам, зраненим через втрати дітей до їх народження (через викидень, позаматкову вагітність, народження мертвої дитини, аборт, використання ранньо-абортивних засобів, процедуру штучних запліднень), отримати зцілення душевних ран та налагодити міжособистісні стосунки.

У рамках доповіді також було презентовано видання по цій тематиці, а саме посібник для священиків та психологів «Духовний супровід при постабортному синдромі», молитовник «Богородице – збережи життя» та «Путівник для зцілення духовно-психологічних ран після втрати дитини після аборту» та роздано візитівки, флаєра, буклети. На завершення о. Руслан  запросив протопресвітерів до спільної праці для допомоги особам, які страждають через втрату ненародженої дитини.