Президент Бразилії обіцяє усунути зі шкіл ЛГБТ-ідеологію
  • Втр, 12/02/2019 - 13:04

Президент Бразилії Жаїр Болсонару минулого тижня оголосив про свої плани провести перегляд підручників для шкіл і забрати з них посилання на тематику гомосексуалізму, одностатевих «шлюбів» та насильства проти жінок.

Після того, як новообраний президент приступив до виконання своїх обов’язків на початку січня, Міністерство освіти Бразилії видало нові вказівки для видавців підручників, видаляючи згадки про гендерну ідеологію та сексизм. Окрім того, міністерство також закрило свій відділ, що займався справами різноманітності.

В день своєї інавгурації 1 січня Болсонару написав у мережі «Твіттер» свої наміри: «Одне із завдань, метою яких є витягнути Бразилію з найгіршої позиції в рейтингу міжнародної освіти, полягає в тому, щоб побороти марксистське сміття, що поширилось серед освітніх закладів». Під час інавгураційної промови Міністр освіти Рікардо Велез Родрігез пообіцяв покласти край «агресивному поширенню гендерної ідеології».

Відповідно до опитування, проведеного в грудні минулого року, ключовою підтримкою уряду Болсонару є консервативні католики та євангельські християни.

За словами міністра освіти, під загрозою «шаленої хвилі глобалізації» є не лише школи, але й сім’ї і церкви.

Як інформує LifeSiteNews, станом на 2017 рік в Бразилії 5800 шкіл не мали водопостачання, близько 5000 не були забезпечені електропостачанням, а 8400 не мали каналізації.

Варто зазначити, що 13 шкіл в країні перебувають під управлінням армії. Спочатку це були лише школи, в яких навчались діти військових, однак згодом туди почали набирати дітей цивільних. На даний час ці школи мають кращу репутацію, аніж інші публічні школи.