Президент Карітасу Німеччини відвідав Україну
  • Птн, 02/09/2016 - 10:24

Наприкінці серпня Україну відвідав Президент Карітасу Німеччини д-р Петер Негер. У рамках свого візиту він побував у Києві, Дніпрі та Краматорську, а також у селищах «буферної» зони Миронівський та Луганське.

У київському Карітасі німецькі гості познайомитись з підопічними «Простору, дружнього до дитини», а також проекту Мобільна робота з молоддю; у Дніпрі відвідали Єдиний центр соціальних послуг та зустрілися з місцевими отримувачами допомоги. «Візит Президента Карітасу Німеччини до Єдиного соціального центру був дуже хвилюючим та відповідальним, – ділиться враженнями директор Карітасу Донецьк отець Василь Пантелюк, – однак, оглянувши центр та відвідавши різноманітні заняття для наших підопічних, представники Карітасу Німеччини високо оцінили нашу роботу, адже ми працюємо, щоб допомагати людям, бути опорою та прихистком для потребуючих. В нашому центрі завжди лунає щасливий дитячий сміх, люди поважного віку із задоволенням відвідують заняття та знаходять нових друзів».

Після зустрічі з командою Карітасу Краматорська делегація вирушила до буферної зони, де ознайомилась з потребами людей, що постраждали від воєнних дій. За словами д-ра Петера Негера, такі поїздки зазвичай справляють дуже гнітюче враження, проте дуже важливо бачити, як школа після ремонту відновила свою роботу, як старенькі самотні люди повернулись до відремонтованих домівок, як люди мають змогу отримати медичну допомогу та ліки. «Наш візит є виявом солідарності – з працівниками Карітасу, котрі працюють в таких непростих умовах, а також солідарності з людьми, котрим довелось зазнати чимало страждань», зазначив Президент Карітасу Німеччини під час візиту.

Нагадаємо, за останні два роки Карітас Німеччини спільно з німецьким урядом надали допомогу на понад 7 мільйонів євро для подолання наслідків гуманітарної кризи на сході України. Відповідаючи на запитання, що саме мотивує Карітас Німеччини надавати таку значну фінансову підтримку, д-р Петер Негер зазначив, що покликанням Карітасу бачити біду і діяти, допомагаючи потребуючим.

Надання допомоги у вигляді продуктів харчування та гігієнічних наборів; надання коштів для придбання медикаментів та лікування; ремонтні та відновлювальні роботи; сприяння у працевлаштуванні та психосоціальна допомога – все це, за словами Президента Карітасу Німеччини, дає надію сотням тисяч людей, котрі зазнали значних страждань, і перспективу на майбутнє.

Тим часом, як зазначив Президент Карітасу України Андрій Васькович: «На сьогодні ми з колегами з Німеччини ведемо активний діалог щодо реалізації майбутніх проектів з допомоги постраждалим від воєнних дій, тому висловлюємо щиру вдячність Карітасу Німеччини за неоціненну допомогу та підтримку, що вони нам надали та продовжують надавати».