Президент Палестини відвідав Ватикан
  • Чтв, 17/10/2013 - 18:45

17 жовтня 2013 Папа Франциск прийняв на аудієнції Президента Держави Палестина Махмуда Аббаса, який потім зустрівся з Секретарем з відносин з державами, архиєпископом Домініком Мамберті.

У ході розмови сторони обговорили ситуацію на Близькому Сході та відновлення переговорів між ізраїльтянами і палестинцями. Було висловлено побажання, щоб цей процес приніс очікувані плоди для справедливого і тривалого вирішення конфлікту, що постає все більш необхідним і терміновим. Для цього потрібно, щоб сторони за підтримки міжнародного співтовариства прийняли рішучі і сміливі рішення на благо миру.

Крім того, учасники зустрічі висловили глибоку заклопотаність ситуацією в Сирії. Підкреслено, що тут логіка насильства повинна поступитися місцем логіці діалогу і примирення.

Обговорюючи двосторонні дипломатичні відносини, було висловлено задоволення прогресом у роботі над угодою, яка стосуватиметься основних аспектів життя і діяльності Католицької Церкви в Палестині.

Учасники переговорів обговорили ситуацію християнських громад на палестинських територіях і на всьому Близькому Сході, підкреслюючи значний внесок, який вони вносять в загальне благо регіону.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va