Президента Франції просять врятувати життя чоловіка, якому суд постановив провести евтаназію
  • Пон, 08/07/2019 - 16:50

Понад 122 тисячі осіб підписали петицію, щоб врятувати життя Вінсента Ламберта, і скерували її до французького президента Еммануеля Макрона. Процедура умертвлення паралізованого чоловіка триває у Франції від вівторка минулого тижня.

42-річний пацієнт, котрий впродовж 11 років перебуває у стані мінімальної свідомості, за рішенням французького суду не отримує ані їжі, ані води. Чоловік став паралізованим в наслідок аварії на мотоциклі. Він дихає самостійно, не перебуває ані в комі, ані в смертельному стані. Він може ковтати, реагує на подразники, рухає очима, плаче і відчуває біль.

Батьки Вінсента, хоч і готуються до смерті сина, однак не перестають боротись за його життя, висловлюючи чергові протести. Прохання врятувати життя Ламберта висловлюють тисячі осіб, які підписали петицію на сайті CitizenGo.

«Справа Вінсента Ламберта – це справа приглушення совісті багатьох людей західної цивілізації, яка вже багато років підтримує вбивство хворих і неповносправних. Ця справа показує, що в сучасному світі триває потужна духовна війна. Питання життя людини – це найбільш вразливий пункт; місце найбільшої битви, яке відображає цю війну цивілізації», - зазначила пролайф активістка Магдалена Кожеква-Каліщук.

За її словами, обов’язком кожної людини при владі є дбати про слабших і беззахисних. «Якщо президент Еммануель Макрон хотів би гідно вершити свою владу, то повинен стати на бік Вінсента Ламберта», - цитує слова активістки RadioMaryja.pl