Приватні аудієнції Папи у середу
  • Чтв, 21/03/2013 - 18:50

На вчорашній приватній аудієнції Папи присвятив президенту Бразилії понад півгодини. Дімла Руссеф, яка останнім часом б’є всі рекорди політичної популярності у своїй країні, хотіла, перш за все, запросити Святішого Отця на Всесвітній День Молоді до Ріо де Жанейро. Хоча папську присутність вже офіційно підтвердили до того, президент хотіла особисто запевнити Франциска, що його там з нетерпінням очікують не лише Церква і молодь. 

Пані Руссеф не приховувала враження, яке зробив новий Папа своєю декларацією про турботу убогих: «Сподіваюся, що Папа, який турбується про долю бідних, матиме особливу роль у реалізації принципів, натхнених християнством». Ділма Руссеф назвала також Папу Франциска «дуже харизматичною» особистістю.

Другим Папа прийняв патріарха Варфоломея І. Прибуття патріарха на інавгурацію, передавання католицькому Папі знаку миру під час Літургії загально вважають знаком особливих екуменічних очікувань. Патріарх Константинополя визнав вибір кардинала Хосе Бергольйо «натхненим Богом», а також згадав про «великі завдання єдності», які тепер чекають на Папу. З повагою православний єрарх відізвався про Бенедикта XVI як людину «великого теологічного знання і любові».

Крім того, на приватних аудієнціях Папа прийняв відповідального за зовнішні стосунки Московського патріархату митрополита Іларіона Алфєєва і представника Латиноамериканського Конгресу Євреїв Клаудіо Епельмана.

За матеріалами: radiovaticana.va