Привітання владики Михаїла (Колтуна) з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня захисника України
  • Пон, 15/10/2018 - 11:59

Дорогі наші захисники!

Сьогоднішнє свято є свідченням українського народу вірності Богові, твердого патріотизму, незламної віри в перемогу над злом. Господь наш Ісус Христос, звершуючи діло спасіння і відкуплення людського роду на хресті, в особі святого апостола Івана доручив під опіку Своєї  найдорожчої Неньки все людство.

Український народ протягом усієї своєї історії прибігав під покров і заступництво Богородиці як до надійного Захисту в усіх небезпеках і тривогах. Українські князі, козацьке військо, гетьмани та воїни УПА завжди обирали Богородицю своєю Покровителькою та Опікункою.

Нині наше військо переживає тривожні моменти історії, коли знову і знову прибігає під Покров Небесної Матері. Нині Ви, дорогі наші захисники, перебуваєте під Її надійним Заступництвом. І лише молитвами Пречистої Діви Марії та силою любові наших воїнів до своєї Батьківщини ми досягнемо перемоги над духовним та фізичним злом. Лише любов здатна перемогти!

Сьогодні ми разом з усіма капеланами та українським народом випрошуємо в Пресвятої Богородиці миру, витривалості та незламності духу, мудрості, любові, здоров’я, добробуту та всіх земних благ для Вас, Ваших родин та всіх українців.

”Приснодіво чиста, моли з ангелами Твого Сина й Бога, дати світові мир і спасення і велику милість” – з канону Утрені свята

 

 +Михаїл (Колтун)

Керівник Департаменту

 військового капеланства

Патріаршої курії УГКЦ