Про підвищення соціальної відповідальності та залучення громад на місцевих рівнях говорили в Івано-Франківському Карітасі УГКЦ
  • Птн, 02/02/2018 - 12:25

На зустрічі, яка відбулась з представниками БФ «Карітас» в протопресвітеріатах Івано-Франківської Архієпарїхії УГКЦ підняли питання про соціальне служіння для потребуючих, малозабезпечених, хворих, престарілих та інших людей, які потребують опіки і допомоги: «….Господь не зарахує нашого служіння, якщо ми, як Церква і духовенство не послужимо потребуючим….» - наголосив Митрополит Володимир у вступному слові до священиків – представників Карітасу на місцям, благословивши їх на розвиток соціального служіння у кожній парафіяльній громаді Івано-Франківської архієпархії УГКЦ.

В чому ж полягає наступний проект Карітасу, який є дуже актуальним в наш час, розповів директор БФ «Карітас» митр. прот. Володимир Чорній, провівши презентацію проекту: «…нашим завданням є сформувати в кожній парафіяльній громаді відповідальних і активних парафіян, які б провадили соціальне служіння для потребуючих на місцях, а це хворі, сироти, воїни АТО, престарілі, інваліди, безхатченки та інші інші, які простягають руку і просять допомоги. Ми повинні у цьому побачити руку Божу, яка подається для нашого спасіння і тим самим надаючи допомогу потребуючим ми спасаємось самі….» - наголосив о. Володимир.

Провівши мапінг, можна сказати, що в Івано-Франківській Архієпархії вже діють парафіяльні Карітаси, у храмах є куточки «Милосердного Самарянина», є парафії, які здійснюють опіку над неповносправними, кормлять голодних, відвідують престарілих, провадяться збірки для потребуючих.

Завданням проекту є систематизувати і розвинути соціальне служіння там де ще його не має, але є потребуючі. У презентації прийняли участь 21 представник кожного протопресвітеріату (регіону) Івано-Франківської Архієпархії, які в цей день ознайомились з основними положеннями проекту та пройшли трейніг цього дня, а  відтак, розпочавши з лютого відбудуться практичні семінари-трейнінги на місцях у кожній парафіяльній громаді, де є відповідальний представник Карітасу і священик та в майбутньому особи, які будуть здійснювати соціальне служіння.