Про священство і целібат: "Коло учнів Ратцінґера" видало першу публічну заяву
  • Втр, 01/10/2019 - 16:50

Священничий целібат - це дар для Церкви, заявили члени "Кола учнів Ратцінґера". Минулими днями у Ватикані проходило засідання студентів і соратників Бенедикта XVI.

"Священство в теології Йозефа Ратцінґера в світлі актуальної ситуації" - так звучала тема зустрічі "Ratzinger Schuelerkreis", інформує Vatican News.

28 вересня 2019 року відбувся публічний симпозіум, присвячений актуальним викликам священства в Церкві. Вхід був відкритий для широкої громадськості.

"Покликання і життя священника залежать виключно від волі самого Ісуса Христа і не виникають ні з людських причин, ні з правил Церкви. У Ньому і з Ним священник стає проповідником Слова і служителем радості ", - йдеться в заяві за підсумками зустрічі. Вона була опублікована за тиждень до початку Синоду Єпископів щодо Амазонії, де буде обговорюватися питання висвячення так званих "viri probati".

"Учні Ратцінґера" нагадали, що "відповідно до постійної традиції Латинської Церкви, целібат розглядається як явне свідчення віри, сповненої надії і щедрої любові до Христа і Його Церкви".

Це перша публічна заява групи за останні багато років. Учасники "кола" наголошують, що відчувають себе вимушеними висловити широкій аудиторії теологічну думку Йозефа Ратцінґера на рахунок целібату. Вони відзначають, що священники виконують не тільки функціональну роль в Церкві, а й були покликані відображати особистість Ісуса Христа як в здійсненні таїнств, так і в особистому житті, святості і благочесті, а життя в целібаті, як свідчення Божого Царства, є "і людським, і духовним виразом сакраментальної єдності священника з Христом".