Професор з Флориди змушував студентів топтати напис «Ісус»
  • Срд, 27/03/2013 - 12:26

Професор з Університету Флориди змусив своїх студентів написати «Ісус» на листку паперу і потім топтати його, а тих, хто відмовився це робити, відсторонили від занять.

«Я не збираюся сидіти в класі, де порушуються мої релігійні права, – сказав студент Раян Ротел (мормон) в інтерв'ю WPEC. – Я дійсно вважаю це своїм покаранням».

Ротел пояснив, що його класу на уроці міжкультурного спілкування сказали написати ім'я "Ісус" на листку паперу, а потім усім разом топтати його. Студент відмовився робити це і підняв папір з підлоги, поклавши його на стіл.

Професор Діндре Пул, очевидно, намагався навчити студентів «дискутувати», але студенту це здалося образливим. «Я сказав професорові: «При всій моїй повазі до вас, я не вважаю, що те, що ви сказали нам робити, було доречним», – сказав Ротел. – Я вважаю, що це було непрофесійно, і мене глибоко образило те, що мені сказали робити».

Після цього студента відсторонила адміністрація університету, яка стала на захист свого співпрацівника.

«Як і в будь-якому академічному класі, за допомогою цієї дії передбачалося закликати студентів розглядати питання з різних поглядів, у прямому стосунку до поставлених цілей», – сказала Ноемі Марін, директор школи спілкування і вивчення ЗМІ університету в бесіді з Fox News.

«Оскільки дкеоли можуть виникати делікатні теми, саме в університеті доречно проводити такі діалоги і обговорення», – сказала п. Марін.

Топтання напису «Ісус» – справді цілий урок, включений у підручник курсу під назвою «Міжкультурне спілкування: контекстуальний підхід, 5-е видання».

«Нехай студенти напишуть ім'я «Ісус» великими літерами на аркуші паперу», – написано в конспекті уроку. «Попросіть студентів встати і покласти листок на підлогу перед ними літерами вгору. Попросіть студентів трохи подумати про це. Після недовгої тиші дайте їм вказівку наступити на папір. Більшість буде вагатися. Запитайте, чому вони не можуть наступити на папірець. Обговоріть важливість символів у культурі».

Пол Кенгор, виконавчий директор Центру бачення і цінностей у міському коледжі Гроув, сказав Fox News, що такий урок – це реальний приклад того, як світське суспільство нападає на християнство.

«Ці нові світські послідовники «терпимості» та «різноманіття» – пусті слова, які змушують лібералів і прихильників прогресу почуватися краще, тоді як вони часто відмовляються ставитися терпимо до традиційних християн і консервативних віруючих», – сказав Кенгор.

За матеріалами cnlnews.tv