Програма Папських богослужінь на березень та квітень
  • Чтв, 15/02/2018 - 19:44

У Ватикані оприлюднено програму Папських богослужінь на наступні березень та початок квітень. В основному, йдеться про богослужіння Страсного Тижня та Великодня, що розпочнуться 25 березня Святою Месою на площі Святого Петра у Ватикані, яку Папа Франциск очолить з нагоди Пальмової Неділі.

Як і щороку, у Великий Четвер Святіший Отець відслужить в базиліці Святого Петра Святу Месу посвячення мира, у Велику П’ятницю очолить богослуження Страстей Господніх та молитву Хресної дороги в Колізеї, ввечері 31 березня – Месу Пасхального чування, а 1 квітня – великодню Святу Месу на площі Святого Петра, після якої уділить благословення «Urbi et Orbi».

Крім того, у п’ятницю, 9 березня, Папа очолить покаянне богослужіння в базиліці Святого Петра в рамках ініціативи «24 години для Господа», а в суботу, 17 березня, здійснить душпастирський візит до Сан-Джованні-Ротондо. В Неділю Божого Милосердя, що припадатиме 8 квітня, Святіший Отець відслужить Святу Месу на площі Святого Петра з нагоди зустрічі з Місіонерами милосердя.