Проща до Зарваниці завершилася: десятки тисяч вірних ішли пішки та молилися під дощем
  • Пон, 15/07/2013 - 02:58

14 липня Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив Глава УГКЦ Святослав Шевчук, та освяченням пам'ятника Івану-Павлу ІІ, Папі Римському, завершилася Всеукраїнська та молодіжна проща. У Богослужінні взяли участь вірні з різних куточків України та з-за кордону, 10 архиєреїв УГКЦ, близько 300 священиків та представники влади.

Значна частина вірних ішла до Зарваниці пішки. Найбільша група, близько 1500 осіб, традиційно здійснила пішу прощу від Архикатедрального собору Тернополя. Найбільше часу у дорозі провели прочани з Хмельницького вікаріату: до Зарваниці вони йшли майже тиждень. Ішли здебільшого молоді люди, інші - приїхали на автобусах, автомобілях та велосипедах.

Блаженнійший Святослав привітав усіх гостей та прочан, які, незважаючи на сильний дощ, молилися на Літургії, уділив архипастирське благословення, подякував організаторам за наполегливу працю, священикам, які з вірними ішли пішки та сповідали під час прощі, представникам влади з допомогу в організації паломництва.

Цьогоріч проща була приурочена 1025-ій річниці Хрещення Русі-України та Року віри, яким в УГКЦ проголосили 2013 рік. Саме ці тематики заторкнув Блаженніший Святослав у своїй проповіді:

 

 

Після Літургії відбулася Панахида за жертв українсько-польського протистояння на Волині 1943 року та освячення пам'ятника Івану-Павлу ІІ, Папі Римському, який споруджений поблизу купелі св. Анни.

Високопреосвященний архиєпископ і митрополит Тернопілсько-Зборівський кир Василій Семенюк, як намісник Марійського духовного центру у Зарваниці, подякував Главі УГКЦ за візит та подарував ікону Матері Божої Зарваницької.

 

Джерело: www.tze.org.ua