Прощання із Любомиром Гузаром відбудеться у Соборі св. Юра
  • Чтв, 01/06/2017 - 10:44

Прощання з блаженнійшим єпископом-емеритом Української греко-католицької церкви Любомиром Гузаром відбуватиметься у Львові та Києві, після чого його поховають у столиці в патріаршому соборі Воскресіння Христового

Про це повідомив голова Української греко-католицької церкви блаженнійший Святослав.

"Зараз траурний кортеж вирушає до Львова, де він народився та мешкає його родина, де 21 січня 2001 року він зійшов на престол Києво-Галицьких верховних архієпископів і очолив нашу церкву. Львів'яни та всі люди доброї волі зможуть попрощатися з блаженнійшим Любомиром у п'ятницю та суботу, 2-3 червня", - розповів клірик.

Собор у Львові буде відкрито цілодобово для бажаючих попрощатися.

"Сьогодні тіло блаженнійшого Любомира прибуде до архікафедрального собору св. Юра близько 19:00. Завтра о 10:00 буде відслужено заупокійну божественну літургію. Собор буде відкрито вдень і вночі. У суботу о 9:00 ми відслужимо архієрейську літургію і розпочнеться скорботна хода вулицями Львова, яка завершиться в храмі Архістратига Михаїла монастиря монахів студійського уставу", - додав блаженнійший Святослав.

Уранці в неділю, 4 червня, тіло Любомира Гузара прибуде до патріаршого собору Воскресіння Христового. Кияни та гості міста зможуть попрощатися з Любомиром упродовж неділі та понеділка зранку.

"У понеділок об 11:00 відбудеться скорботна літургія з чином погребіння. Блаженнійший Любомир буде похований у патріаршому соборі Воскресіння Христового, в його крипті", - підсумував священик.