“ПРОЩАННЯ З КОЛЯДОЮ” У ВИКОНАННІ ЗАСЛУЖЕНОЇ КАПЕЛИ УКРАЇНИ “ТРЕМБІТА” У ХРАМІ ВОЗНЕСІННЯ ГОСПОДЬОГО
  • Чтв, 15/02/2018 - 19:36

У свято Стрітення Господнього 15 лютого 2018 р.Б. у храмі Вознесіння Господнього м.Львова відбулося “прощання з колядою” у виконанні солістів, хору та камерного оркестру Лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка, Заслуженої академічної капели України “Трембіта” під диригуванням Ірини Куриляк.

Художнє слово виголосила Ярина Коваль, яка поетично провадила слухача від однієї колядки до іншої, розказуючи про традиції та духовність Христового Різдва.

Колядки та щедрівки прозвучали у сольному, хоровому та інструментальному виконаннях.  Прихожани та парафіяни храму Вознесіння Господнього мали можливість насолоджуватись чудовим виконанням найвідоміших старовинних й авторських колядок та щедрівок у сучасному опрацюванні.  Глибина музичного звучання, мелодика, поєднання хорового та інструментального звучання - це те, що сягає глибоко у душу, створюючи містерію  Рождества Христового. Заслужена академічна капела України “Трембіта” продемонструвала свою високу професійну майстерність.

Організаторами “прощання з колядою” виступили парафія Вознесіння Господнього та Фундація “Андрей”.

На завершення виконання колядок та щедрівок о.Роман Моравський, сотрудник храму щиро подякував Заслуженій академічній капелі України “Трембіта” та усім присутнім.

повідомив Михайло Перун