«Просімо в Господа ласки, щоб Він дав нам велике бажання покаяння, переміни і велике бажання мати Бога у нашій країні», – владика Богдан Манишин у День Незалежності України
  • Втр, 25/08/2015 - 11:18

В понеділок, 24 серпня 2015 року, в День Незалежності України, в Катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці м. Стрия, відбулась Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Преосвященний Владика Богдан Манишин, єпископ-помічник Стрийської єпархії.

Звертаючись до присутніх з проповіддю, Владика Богдан привітав усіх з Днем Незалежності, зазначивши: «Сьогодні ми повинні подякувати Богу за все, а в першу чергу, дякуймо Богу за дар тих подвижників, яких ніколи не бракувало на нашій землі, за всіх тих, які прославили її, за просвітників, будителів і за тих новітніх героїв, які дарували своє життя для нас. Нашим завданням є носити їх ідею у своїх серцях...».

Далі, цитуючи Блаженнішого Святослава, Преосвященний владика Богдан, закликав присутніх до трьох речей, які повинні виховувати в собі справжні громадяни України, а саме: до відповідальності за Батьківщину та її оборону, плекати розуміння правової влади, а також виховувати у собі свідомість і патріотизм.

«Сьогодні, коли ми стоїмо перед обличчям Божим, дякуймо Богові за всі ті дари, за весь цей час, який ми прожили, бо цей час не пройшов даремно, - продовжив Архиєрей. Ми хотіли б спокою, хотіли б іншого життя, хотіли б спокійно виховувати дітей. Не знаємо, коли цей час настане, але тільки від нас залежить наскільки швидко він наблизиться. Свобода нам дарована Богом. І дуже важливо її втримати, дуже важливо її передати нашим дітям і онукам. Передати її чистою, не зіпсованою».

«Тому, просімо в Господа ласки через сьогоднішню подяку, щоб Він дав нам велике бажання покаяння, переміни і великого бажання мати Бога в нашій країні», - сказав на завершення владика Богдан.

А насамкінець, єпископ та всі присутні, у стіп Ліської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, спільно заспівали молитву «Під твою милість» та гімн «Боже великий, єдиний» за мир і спокій в Україні та єдність українського народу.