Протестантський проповідник Бенні Хінн: в католиків більше зцілень під час Євхаристії, ніж у протестантів загалом
  • Чтв, 25/06/2020 - 13:52

Відомий канадський п’ятидесятницький проповідник Бенні Хінн у одній із своїх проповідей перед протестантською аудиторією говорив про те, що католики переживають більше чудес, ніж п’ятидесятники. Причина цього в тому, що католики вірять в реальну присутність Ісуса в Євхаристії.

Проповідь проповідника була ще в 2016 році, однак його слова є дуже важливими і зараз, особливо в часи, коли багато католиків перейшли на «дистанційну форму» присутності в храмі.

«Нещодавно опублікували результати дослідження, яке показало, що в Католицькій Церкві зцілюється більше людей, ніж у П’ятидесятницьких», - говорив Хінн перед аудиторією, однак не зазначаючи конкретно яке дослідження. – «А все через те, що католики вірять у присутність Хриcта в Євхаристії».

«Більше людей зцілюються під час Причастя в Католицькій Церкві, ніж П’ятидесятники, бо для нас це все дуже символічно», - продовжив він, а потім перейшов до захисту доктрини про реальну присутність: «Ісус ж не сказав: «Це символ Мого Тіла, а це символ Моєї Крові», Він сказав: «Це Моє Тіло, Це Моя Кров». Тому в Причасті відбувається зцілення».

Важливо зазначити, що католики вірять у переєстествлення, під час якого хліб і вино насправді стають тілом і Кров’ю Христа, не духовно, а фізично. Хінн у своїй проповіді говорив про те, що «хліб і вино стають Тілом і Кров’ю в Дусі», тобто таким чином бачимо, що він стверджує дещо інше, ніж те, у що вірять католики.

Окрім того, п’ятидесятницький проповідник наголосив на важливості того, що католики «не перескакують з церкви в церкву». «В Католицькій Церкві відбуваються зцілення і через те, що вірні там віддані і приходять до храму кожної неділі. Вони не перескакують з однієї церкви до іншої. Ми перескакуємо, вони – ні. І саме тому між нами багато хворих, а серед них багато хто зцілюється».

Бенні Хінн також говорив про чудеса, які бачив у спільнотах коптських християн, зазначаючи, що підстави для них такі ж, як у католиків.