Протягом вересня Папа закликає молитися за збереження морів та океанів
  • Суб, 31/08/2019 - 13:56
Представляючи молитовне намірення, Сятіший Отець нагадує, що створіння є задумом Божої любові.

«Океани містять більшість води планети, як також найбільше розмаїття живих істот, чимало з яких сьогодні з різних причин перебувають під загрозою», – цим ствердженням Папа Франциск розпочинає відеопредставлення молитовного намірення на вересень, призначеного для «Апостольства Молитви – Всесвітньої мережі молитви в наміреннях Папи», нагадуючи: «Створіння – це задум Божої любові до людства».

За словами Святішого Отця, «наша солідарність із “спільним домом” випливає з нашої віри», а тому він закликає: «Молімося протягом цього місяця за те, щоб політики, вчені та економісті спільно трудилися над захистом морів та океанів».

Варто згадати, що 1 вересня, День молитви в наміренні збереження створіння, розпочинається «Час створіння» – екуменічна ініціатива, що триває до 4 жовтня, спомину святого Франциска з Ассізі – протягом якого християни різних конфесій в усіх куточках світу організовують заходи, присвячені темі захисту нашого «спільного дому». Ініціативу підтримують Папа Франциск і Дикастерія служінні цілісному розвиткові людини.