Провідна мирянка і співпрезидент німецького «Синодального шляху» вимагає доступу до абортів по всій країні
  • Чтв, 14/07/2022 - 18:04

Провідна мирянка та співпрезидент «Синодального шляху» в Німеччині вимагає, щоб було створено доступ до абортів у цій найбільш населеній країні Євросоюзу.

Ірме Штеттер-Карп, глава Центрального комітету німецьких католиків (ZdK), визнала, що аборт не слід вважати «регулярною медичною послугою».

У коментарі для «Die Zeit» 65-річна Ірме написала, що аборт «не є регулярним втручанням і його не слід таким вважати», додаючи, що Центральний комітет німецьких католиків виступає за «етично відповідальні дії з боку усіх залучених».

Штеттер-Карп продовжила: «В той же час слід забезпечити всенаціональний доступ до медичного втручання аборту. Зараз про це не йдеться, бо гінекологічна опіка є недостатньою особливо у сільських регіонах».

Центральний комітет німецьких католиків є співорганізатором суперечливого «Синодального шляху» разом із Німецькою єпископською конференцією.

На даний  час у Німеччині дозволені аборти до 12 тижня вагітності за умови обов’язкової консультації із акредитованим державою центром, а також за певних умов на пізніших термінах вагітності.

У цій країні населення становить 83 мільйони. Впродовж 2020 р. було проведено близько 100 тисяч абортів.

Після рішення Німецького федерального уряду у березні, єпископська конференція опублікувала заяву, в якій висловила критику занепокоєння планами уряду зняти заборону на рекламу абортів, пише CNA.