Публічні дебати християнських і ісламських лідерів в Уганді закінчилися арештом пасторів
  • Нед, 09/12/2018 - 20:41

24 листопада шість пасторів були заарештовані в Східній Уганді на публічних дебатах через звинувачення мусульман в образі Корану. Служителів звільнили через три дні, без пред'явлення звинувачень, але з суворим попередженням.

На початку листопада пройшли тритижневі дебати в місті Сіронко. 70 пасторів з 30 церков і місцеві мусульманські лідери взяли участь у дискусіях. В результаті заходу 24 листопада зібрався натовп з 1 800 мусульман, які звинуватили пасторів в неповазі Корану. За словами заступника начальника міської поліції Абанту, за день до арешту мусульмани прийшли до відділку і поскаржилися на християн, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на The Christian Post.

Одним із запрошених спікерів дебатів був пастор, Мойсей Вангайя. Використовуючи Коран, Біблію і Хадіс (перекази про справи і слова пророка Мухаммеда), він пояснив, чому перейшов з ісламу в християнство. Пастор вказав на відмінності між тим, як Ісус зображений в Корані і в Біблії, а також вказав на відмінності між коранським Аллахом і біблійним Богом.

В Уганді немає закону проти богохульства, але мусульмани, які дотримуються шаріату (ісламського права), намагаються забезпечити його дотримання, впливаючи на поліцію і суди. За словами одного з лідерів церкви, який попросив не називати його імені, вони не очікували такої реакції з боку мусульман.

Уганда - переважно християнська країна, де мусульмани складають лише 12% населення. Проте, християни стикаються з нападками за свою віру в районах, де переважають мусульмани.

Раніше в цьому році 38-річний пастор Том Палапанде провів двотижневу євангелізаційну кампанію в районі Буталеха в Східній Уганді. Тоді ісламістів обурили твердження Палапанде про Трійцю і Божого Сина, і вони почали кидати в нього каміння, скандуючи «Аллах великий».