Рабин Сакс знову захищає переслідуваних християн
  • Чтв, 31/03/2016 - 18:02

Джонатан Сакс знову виступив на захист переслідуваних християн.

«Скеровані проти них релігійні чистки у всьому світі є одним з найбільших злочинів нашого часу», – пише на шпальтах газети «Daily Telegraph» багатолітній головний рабин Великобританії і цьогорічний лауреат Темплтонівської премії.

Рабин Сакс визнає, що він вражений мовчанням світу щодо того, що відбувається сьогодні з християнами. Він наголошує, що хоча в історії була вже епоха терору, однак, ніколи в такому великому масштабі. Ніколи не можна було використовувати таку технологію, як сьогодні, щоб радикалізувати людей у всьому світі.

На думку британського рабина, християни, однак, не є основною ціллю ісламістів, але свобода. Вони сподіваються, що Захід втомиться від нескінченних атак і відмовиться від захисту своєї свободи. Рабин Сакс застерігає, однак, що для того, щоб перемогти ісламських терористів не вистачає тільки військових засобів. Важливим є голос з самого ісламу. Треба, щоб люди всіх релігій рішуче виступили проти терористичних актів, скоєних в ім'я Бога. Адже це не є віра, а профанація – підсумовує головний рабин Великобританії.