Рада Кардиналів висловлює повну солідарність з Папою Франциском
  • Втр, 11/09/2018 - 13:38

На першому засідання 26-ої сесії Ради Кардиналів, яка розпочалась у Ватикані в понеділок 10 вересня 2018 р., учасники представили Папі пропозиції щодо реформи Римської Курії та висловили повну солідарність із Святішим Отцем.

Про це йдеться у заяві, опублікованій наприкінці першого дня засідань. Рада Кардиналів представила проект реформи, розроблений протягом п’яти років своєї діяльності, а з огляду на продовження робіт, вважає за потрібне просити в Папи роздумування над дальшою роботою, структурою та складом самої ж таки Ради Кардиналів, беручи до уваги похилий вік деяких її членів.

Рада висловила задоволення успіхом ІХ Всесвітньої зустрічі сімей у Дубліні, окремо вітаючи її організаторів: кардинала Кевіна Фаррелла, що очолює Дикастерію з питань мирян, сім’ї та захисту життя, і дублінського архиєпископа Діармайда Мартіна.

Рада Кардиналів висловила повну солідарність з Папою Франциском у світлі подій останніх тижнів, знаючи, що Святий Престол має намір надати необхідні роз’яснення.

Слід згадати, що кардинал Франсіско Хав’єр Еррасуріс з Чилі вже має 85 років життя, кардинал Джордж Пелл з Австралії – 77 років, а кардинал Лорен Монсенґво Пасінья  з Конго – майже 79 років.