Рада не дозволила священикам служити в лікарнях
  • Чтв, 03/11/2016 - 12:03

Верховна Рада відмовилася дозволити священнослужителям здійснювати свою діяльність у закладах охорони здоров'я. За ухвалення за основу законопроекту №4987 проголосували 165 депутатів при мінімально необхідних 226, передають Українські Новини.

Законопроект пропонував прописати в законодавстві термін "пастирська опіка", тобто діяльність у медустановах священиків (капеланів), уповноважених релігійними організаціями, статути яких зареєстровані в установленому законом порядку, спрямована на забезпечення релігійних і духовних потреб пацієнтів, членів їх сімей, а також працівників медустанов.

Для координації пастирської опіки Міністерство охорони здоров'я створює дорадчий орган - пастирський рада, до складу якої включаються представники заінтересованих релігійних управлінь і центрів.

Священнослужителі можуть здійснювати свою діяльність на волонтерських або на громадських засадах.

Лікувальні заклади мають право приймати на роботу священнослужителів, які пройшли спеціальну підготовку, відбір та уповноважених релігійними організаціями.

Порядок спеціальної підготовки і діяльності, права і обов'язки священнослужителів визначаються положенням, затвердженим МОЗ.

Як повідомляли Українські Новини, раніше священикам планували дозволити служити в лікарнях.