Речник єпископату Польщі спростовує повідомлення ТАСС щодо Львівської архідієцезії
  • Птн, 24/06/2022 - 10:25

Речник Конференції Єпископату Польщі о. д-р. Лешек Генсяк назвав «безглуздою» інформацію агентства ТАСС від 22 червня, що ніби «Католицька Церква Польщі хоче поглинути українську Львівську архідієцезію».

«Такого типу медійні «сенсації» російського інформагентства слід розглядати, зі зрозумілих причин, як елемент пропагандистської війни. Однак вони не мають жодного відношення до реальності, а є типовим прикладом фейкових новин», – сказав священник.

Він наголосив, що ніколи, навіть за кулісами різноманітних єпископських зібрань, ніхто не обговорюватиме всерйоз таку сюрреалістичну ідею.

«Конкордат – це міжнародна угода, підписана між двома країнами. Наразі, звичайно, немає необхідності переглядати цю угоду», – зазначив речник Конференції єпископату Польщі. Він також додав, що в склад Конференції єпископату Польщі входять єпископи, які служать в Польщі.

Тому немає жодних підстав, щоб членом цієї організації став ординарій єпархії з-за меж Польщі, навіть якщо він поляк за національністю.

Заява о. Генсяка є реакцію на новину російського офіційного державного інформаційного агентства ТАСС, яке 22 червня ц.р. заявило, що «Католицька Церква в Польщі хоче поглинути Львівську архідієцезію України».

Джерело: Католицький медіа-центр