Релігія санітаризму в Берліні. Адвент і Різдво лише для щеплених
  • Нед, 28/11/2021 - 13:58

Очікування Господа та святкування Його народження – це в Берлінській Архиєпархії привілей, який цьогоріч матимуть лише особи, які прийняли всі визначені урядом дози т. зв. вакцини від коронавірусу. Ті, кого буде допущено до богослужінь, будуть змушені носити маски та приймати Причастя на руку.

Берлінська Архиєпархія, яку очолює арх. Хайнер Кох, запроваджує т. зв. принцип 2G. Відповідно до нього, на більшість богослужінь під час Адвенту та Різдва будуть допускати лише осіб, які мають covid-сертифікат. Документи, що підтверджують “повну імунізацію” проти COVID-19 чи статус “одужання”, перевірятимуть у вірних перед тим, як впустити їх до храмів.

Відповідно до заяви митрополичої курії, санітарна сегрегація була введена у відповідь на “різко зростаючу кількість випадків COVID” у Німеччині. Для людей, які не мають сертифіката, застосовуватиметься правило 3G, яке вимагає постійно доводити те, що особа не заражена. Для таких людей будуть організовані окремі богослужіння, один раз на день, і вхід на них буде можливий лише після пред’явлення поточного негативного тесту на коронавірус.

Крім того, Берлінська Архиєпархія вводить ряд обмежень, які в офіційному повідомленні називаються “заходами охорони здоров’я”. У рамках цієї охорони здоров’я в усіх храмах опорожнять кропильниці зі свяченою водою. Вірні ж будуть змушені закривати обличчя і приймати Господнє Тіло лише “на руку”.

Як нагадує П’єр Боралеві на шпальтах LifeSiteNews, рішення про заборону нормального роздавання Святого Причастя було прийняте незважаючи на те, що у медичному середовищі немає консенсусу щодо ймовірного підвищення ризику епідемії через цю практику.

Введену митрополитом Берлінським, арх. Кохом, санітарну сегрегацію розкритикувала політик з правої партії AfD (Альтернатива для Німеччини) Кетлін Муксель, яка сказала, що це форма дискримінації віруючих, якій немає виправдання у церковному праві.