Республіканці протестують проти переслідування християн у США
  • Птн, 04/09/2015 - 22:39

Американський сенатор від Республіканської партії і кандидат у президенти Тед Крус заявив, що арешт Кім Девіс – це послання адресовані усій країні: християни не мають місця у публічному просторі: «Ті хто переслідує Кім Девіс вважають, що християни не повинні працювати в США як держслужбовці» - заявив сенатор-республіканець.

«Сьогодні, судове беззаконня перейшло в тиранію. Сьогодні вперше влада заарешувала християнську жінку за її життя узгоджене з її вірою. Це не правильно. Це вже не Америка.» - заявляє Тед Круз. Він також вважає що все руйнує юдео-християнські цінності, на яких заснована американська нація.

Його побоювання поділяє і бувший сенатор Рік Санторум, який також висувається у кандидати у президенти США: «Все більше і більше людей опинятимутся у ситуації, в якій перебуває пані Девіс, якщо ми не зробимо відповідні заходи, щоб люди не просто вершили релігійні обряди, але й могли жити згідно з своїм віросповіданням» - б’є тривогу пан Санторум. Він також нагадав переслідування християнських квіткарів та кондитерів з боку представників ЛГБТ прихильників та судової влади.

Сенатор-республіканець Пол Ренд з Кентуккі також став у обороні прав християн на свободу віросповідання: «Я вважає, що це абсурдно – кидати когось у в’язницю за здійснення права на свободу віросповідання». Він також вважає, що арешт пані Девіс, матиме погані наслідки для ЛГБТ- активістів, оскільки такий жорсткий тиск гей-лобі викличе спротив американського суспільства.

Ще один сенатор-республіканець Марк Рубіо вважає, що мусить існувати спосіб, щоб захистити релігійну свободу і свободу совісті осіб, які є держслужбовцями.

Ще один кандидат у президенти США Майк Хакабі проведе в Кентуккі мітинг на знак протесту проти арешту Кім Девіс. «Перебування Кім Девіс у федеральній в’язниці створює сумнів, що в наші країні розпочалась криміналізація християнства» - вважає Майк Хакабі, - «Це безумно, жахливо і підриває нашу Конституцію, наше фундаментальне право на свободу віровизнання. Хто буде наступним? Пастори? Священики? Ресторатори? Флористи?». Також Майк Хакабі наголосив, що його мітинг це не тільки протест, а в першу чергу він хоче надати пані Девіс молитовну підтримку.