Римська дієцезія починає беатифікацію матері, що віддала життя за ненароджену дитину
  • Чтв, 19/07/2018 - 09:54

Через шість років після відходу до вічності Слуги Божої К’яри Корбелло Петрілло, Римська дієцезія розпочинає беатифікаційний процес молодої матері, що померла, маючи 28 років, відмовившись від лікування раку, доки не завершиться вагітність.

«Господь захотів дарувати нам особливих дітей: Марію Ґрацію Летіцію та Давіде Джованні, але доручив нам супроводжувати їх до народження, дозволив обійняти, охристити та віддати в руки Отця серед вражаючого спокою та радості. Тепер Він довірив нам третю дитину – Франческа – який почувається добре та скоро народиться, але вимагає від нас і надалі довіритися Йому, не зважаючи на пухлину, відкриту кілька тижнів тому, що пробує злякати нас, але ми не перестаємо вірити в те, що цього разу Бог вчинить великі речі», – писала Слуга Божа К’яра Корбелло Петрілло, молода мама, що померла у віці 28 років, 13 червня 2012 року, відмовившись від лікування раку, щоб не зашкодити зачатій дитині.

«Друга Джанна Беретта Молла»

Ця історія свого часу сколихнула світ, викликавши велике зацікавлення громадської думки та соціальних мереж  «другою Джанною Береттою Моллі», як її назвав кардинал Аґостіно Валліні, вікарій Папи для Римської дієцезії, під час похоронних богослужень в Римі. Одружена з Енріко Петрілло, під час третьої вагітності К’яра дізналася про пухлину. Ймовірне лікування могло завдати шкоду ненародженій дитині, тому вона вирішила відкласти його до завершення вагітності. Двічі перед тим вона вже ставала мамою, але лише на кілька годин: Марія та Давіде народилися із серйозними вадами розвитку, але обоє були дуже очікуваними. Франческо народився здоровим. Але хіміотерапія та рентгенотерапія вже не змогли врятувати його маму...

Початок беатифікаційного процесу

Через шість років після відходу до вічності К’яри Корбелло Петрілло, Римська дієцезія робить перший офіційний крок до визнання її святості. «Мирянка, дружина та матір з великою вірою в Бога: її посвята залишається немовби маяком світла надії та свідченням віри в Бога, Творця життя, прикладом любові, більшої від страху та смерті», – читаємо в едикті Вікарія Римської дієцезії.

В документі зазначається, що оскільки з плином років зростає слава її святості, отримавши формальне прохання про початок процесу беатифікації та канонізації Слугині Божої, Римська дієцезія заохочує всіх вірних передати до дієцезального трибуналу всі відомості, що можуть містити як схвальні, так і заперечливі аргументи.