Римська єпархія скасувала низку пастирських заходів
  • Суб, 07/03/2020 - 17:04

Церква в Римі прийняла низку заходів відповідно до чергового декрету уряду Італійської Республіки про боротьбу з новим коронавірусом.

Після публікації нового декрету італійського уряду від 4 березня, що передбачає закриття всіх навчальних закладів Італії та скасування публічних заходів до 15 березня, Римська єпархія також обмежила свою пастирську діяльність, призупинивши заняття з катехизації та підготовки до таїнств, духовні вправи, паломництва, роботу ораторій та інші заняття в групах.

Усі повсякденні та святкові богослужіння відбуваються як зазвичай, проте пропонується дотримуватися деяких запобіжних заходів, встановлених Римським вікаріатом 3 березня, а саме: приймати Причастя тільки в руку, утримуватися від передавання миру, не використовувати чаші зі свяченою водою, дотримуватися дистанції не менше одного метра між людьми. Традиційне благословення сімей рекомендується відкласти до пасхального часу.

5 березня Відділ соціальних комунікацій Італійської єпископської конференції заявив, що «вжиті заходи призводять до кризи звичної динаміки міжособистісних і суспільних відносин», проте Церква в Італії «з відповідальністю приєднується до дій щодо стримування поширення вірусу».