"Рівність починається з утроби!" Потужні моменти 49-го Маршу за життя в США
  • Втр, 25/01/2022 - 15:49
21 січня десятки тисяч людей вийшли на холодні вулиці Вашингтону з однією ціллю, щоб всі навколо почули позицію американців стосовно одного з найгостріших та найважливіших питань сьогодення - життя.

Організатори заявляють, більш ніж 50 000 людей заполонили вулиці столиці США під час 49-го щорічного Маршу за життя, який отримав лозунг "рівність починається з утроби". Хода тривала три години, за які учасники маршу дійшли до будівлі Верховного Суду.

В марші взяли участь люди різних рас, національностей та конфесій, яких не влаштовує те, що права найвразливішої групи населення – ненароджених дітей, знаходяться під загрозою. Особливо порадувала кількість молодих людей, які теж не ставлять під сумнів важливість життя.

Кеті Шоу, дівчина з синдромом Дауна, батьки якої вибрали зберегти життя, здійняла гучні оплески своїм потужним свідченням:

"Коли мої батьки дізналися що у мене багато медичних вад і синдром Дауна, вони відмовилися навіть розглядати можливість аборту. Навпаки, вони працювали з багатьма лікарями аби зберегти моє життя.

Зараз мені 36, і я рада бути з вами сьогодні та боротися за права всіх ненароджених життів і не має значення чи є у них вади чи ні. Я вірю що рівність для вас, для мене, і для кожного, починається з утроби матері. Вона починається з того моменту коли Бог дарує нам душу.

Я дуже пишаюся тим, що можу бути з вами на цьому марші, і маю можливість показати всім, що не залежно від того чи діти мають вади чи ні, вони повинні мати шанс показати світові те, що Бог запланував для них" - сказала Кеті, посилаючись на Псалом 139: "Ти виткав мене в утробі матері моєї, Прославляю Тебе, що я дивно утворений! Дивні діла Твої, і душа моя відає вельми про це!".

Отець Майк Шмітц, який добре відомий своїм мобільним додатком "Біблія за рік", вразив публіку своїми сильними словами – "Кожна людина має значення. Кожне життя має значення. Ми тут тому що аборти розбивають наші серця. Ми тут тому що знаємо цінність людського життя".

Своїм свідченням поділилася Ліза Робертсон, яка в молодості за рекомендацією лікарів зробила аборт, і пошкодувала про це. Вона виділила 3 брехні які використовують побічники абортів. По перше вони кажуть що "це лише шматок тканини". По друге вони кажуть, що "це ніяк не вплине на твоє тіло", але через аборт Робертсон втратила 2 дітей під час вагітності. І останнє, що "ти не будеш про це шкодувати".

"Це коштувало мені двох дітей та поколінь онуків", - сказала вона. - Але Бог, врятував мене. Він простив мене. Він відкупив мене. І він дав мені голос, щоб виступати за життя ненароджених. Він дав мені голос, щоб говорити правду та відмовляти інших жінок від цієї помилки».

Президент Маршу за життя, Жанна Манчіні, відзначила, що натовп цього року був сповнений ентузіазмом більше, ніж будь-який інший за 10 попередніх маршів в яких вона брала участь. В учасників є надія, що Верховний суд США скасує історичне рішення Роу проти Вейда, прийняте майже 50 років тому, яке легалізувало аборт у всіх штатах США.