Різдвяна шопка в будівлі Європарламенту: вперше в історії
  • Втр, 06/12/2022 - 12:39

Завдяки зусиллям іспанської євродепутатки, у будівлі Європарламенту вперше в історії встановлено традиційну шопку з нагоди Різдва. Раніше керівники будівлі інституції не погоджувались встановлювати таку декорацію, бо її присутність могла б «ображати» невіруючих.

Як інформує CNA, з того часу як Ізабел Бенджумеа отримала місце в Європейському Парламенті у 2019 році, вона докладала зусиль, щоб розмістити в офісі ЄП святкову інсталяцію в період Різдва Господнього.

Найважчим у цій ініціативі було переконати лівацьких представників керівництва. Вперше заявку на встановлення шопки було подано у 2020 році, однак відповідь була негативною. Однак п. Ізабел це не зупинило. «Для мене це стало свого роду хрестовим походом, оскільки ігнорування християнського коріння Європи здавалось мені недопустимим», - розповіла вона.

Плоди праці іспанської політик стало видно аж цього року: глава Європейського Парламенту Роберта Метсола підтримала ініціативу і дала згоду встановити шопку, хоча й одноразово. Чи в наступних роках у Європарламенті знову виставлять різдвяну шопку – невідомо.