Різдвяне послання Архієпископа і Митрополита УГКЦ Преосвященного Кир Володимира Війтишина та Єпископа-помічника Преосвященного Кир Йосафата Мощича
  • Суб, 03/01/2015 - 17:22

Всечесним отцям-душпастирям, преподобним монахам і монахиням,
та всім вірним Івано-Франківської Митрополії УГКЦ

Христос Рождається!

В цей благословенний Богом день святкуємо народження Сина Божого. Ми не знаємо достеменно, як проходила Свята ніч, напевно Пречиста Діва Марія з святим Йосифом стукали в кожні двері з надією що хтось змелосердиться і прийме їх до свого дому, та усі двері були замкнені…

В нічну тишу пробиває прекрасний ангельський спів звіщаючи про найбільшу Божу любов до людства, що посилає Свого Єдинородного Сина на землю. Сам Бог приходить у світ! Христос Народився!

Народження Ісуса Христа було особливою подією в історії світу. Це сталося тільки раз! Слово стало тілом! Рік за роком ми прославляємо цю подію піснями та колядками про проявлення Божої любові людству. Проте, згадувати - це не просто пам'ятати подію з минулого, але застосувати цю подію у наше життя і жити з нею. У цей святий день принесімо і ми нашому Спасителю свої дари - віру, надію і любов. Станьмо добрішими, милосерднішими, терпеливішими один до одного. Сьогодні стоячи перед яслами, особливо молім Народженого Господа, щоб Він подав мир нашій Державі, злагоду для всіх жителів України, дарував щиру любов до ближнього.

Кожний день різдвяних свят - це величне торжество. Земля і небо торжествують радіють, колядують дорослі та малі. Доноситься радісна прослава Різдва від землі до небес: "Бог Предвічний народився, прийшов днесь із Небес, щоб спасти люд Свій весь, і утішився". Так, виходячи на зустріч до Бого-дитятки приготуймо Йому гідний дарунок: замість ясел - чистоту нашої совісті, замість сіна - теплоту сердець, а замість пелен - щирість віри, щоб гарячими молитвами в святих храмах Божих, турботою про наші сім’ї і добрим ставленням до всіх людей, прийняти і прославляти радість Різвяної ночі. Не забудьмо ж у ці світлі дні і про знедолених братів і сестер наших вимушених біженців - сиріт, вдів, людей похилого віку, бездомних, бідних. Хай кожен простягне до них руку допомоги, нагодувавши і одягнувши, подавши милостиню, створивши хоча б мале добро по силі своїй, принісши і в їхні стражденні душі світло Різдвяної зірки.

У цей радісний день Різдва Христового вітаємо всіх Вас, дорогі браття і сестри, особливо наших воїнів, синів, батьків, внуків, які боронять честь і гідність держави України. Хоч, наші воїни-герої не є у домівках серед своєї родини, однак ми завжди чекаємо на них з надією: напевно завдяки їхньому служінню багато зміниться в новому році, поліпшиться, вирішиться та прийде мир в Україну. Христос прийшов і не залишить нас аж до кінця світу.

Щиросердечно вітаємо з Різдвом Христовим воїнів-героїв, вимушених біженців, наших дорогих дітей та молодь, керівників соціальних установ, інтелігенцію, військовослужбовців, науковців, людей різних сфер діяльності, душпастирів, монахів, монахинь, семінаристів, християнську владу. Бажаємо Вам допомоги Божої, щоб здійснювати служіння для добра святої Церкви, нашої Івано-Франківської Митрополії, усього українського народу та нашої Богом благословенної Держави-України.
 

Христос Рождається! Славіте Його!

† Володимир (ВІЙТИШИН)
Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ

† Йосафат (Мощич)
Єпископ-помічник