Різдвяний концерт Заслуженої Академічної капели України “Трембіта” у храмі Святої Софії
  • Втр, 23/01/2018 - 14:57

В неділю, 21 січня 2018 р.Б. у храмі святої Софії відбувся різдвяний концерт “Радуйся Світ!” у виконанні солістів, хору та камерного оркестру Заслуженої академічної капели України “Трембіта” під диригуванням Ірини Куриляк. 

Художнє слово майстерно виголосила Ярина Коваль, яка емоційно провадила слухача від одного твору до іншого, підтримуючи духовну атмосферу містерії.  Різдвяні співи лунали у нашому храмі і наповнювали серця присутніх радістю. Традиції українського Різдва можна назвати одними з найбагатших у світі. У них віддзеркалено здобутки нашої духовної культури, музичне та змістовне розмаїття співів вражає, а кількість колядок і щедрівок неможливо злічити. 

Висока майстерність капели “Трембіта”, відшліфована часом, адже її виконавській хоровій школі понад 125 років. Колядки та щедрівки прозвучали у хоровому, в інструментальному та сольному виконаннях. Парафіяни та гості нашого храму мали можливість насолоджуватись чудовим виконанням найвідоміших старовинних й авторських колядок та щедрівок у сучасному опрацюванні. Капела “Трембіта” продемонструвала свою високу та професійну майстерність, прославляючи народження Христа. 

Слід зазначити, що різдвяний концерт відбувася у переповненому храмі, а серед слухачів було багато парафіян храму святої Софії та запрошених гостей. Концерт відвідали наші шановні жертводавці, родини з Донецької області та Криму, директори сусідніх шкіл, працівники музею ім.І. Франка. Дуже приємно, що стільки людей відгукнулось на запрошення, а це свідчить про вшанування величного свята народження Ісуса Христа та глибоких українських традицій. Відчувалась справжня радість на обличчях присутніх, – це все створювало святкову атмосферу різдвяних свят. 

По закінченні концерту, до всіх присутніх зі словами подяки звернувся о.Тарас Савчук, настоятель храму святої Софії. Він побажав усім різдвяної радості, здоров’я, миру та Божої благодаті, а також подякував усім учасникам концерту та тим, хто долучився до організації цього заходу на нашій парафії, а зокрема п. Михайлові Перуну, який є автором цього різдвяного проекту “Радуйся Світ!”.