Роздуми владики Венедикта над сьогоднішнім Євангелієм та Апостолом
  • Срд, 12/08/2015 - 00:00

Середа одинадцятого тижня

Мт. 23,29-39 «Тому-то посилаю до вас пророків, мудреців і книжників»

Ми часто окреслюємо певних осіб нашими друзями, приятелями, інших же  – недругами, неприятелями. Ті чи інші обставини сприймаємо як приємлимі чи неприємлимі для нас, яких би хотіли швидше позбутися, інших же обставин  очікуємо і прикладаємо неймовірні зусилля, щоб вони відбулися.

 Нам тяжко повірити і побачити, що ті чи інші особи – це посланці Божі, ті чи інші ситуації – це дар від Господа, бо ж Господь, подібно як промовляв у Старому Завіті через пророків, а в особі Ісуса Христа промовляв коли Він жив на землі, так Господь і далі промовляє до нас через людей, через обставини.

Цей Бог не перестає цікавитися нами, цей Бог не перестає любити нас, цей Бог не перестає промовляти до нас.Тому вміймо вдивлятися в події, які стаються в нашому житті, вміймо вслухатися в те, що до нас промовляють люди, будучи свідомими, що через те чи інше промовляє до нас Сам Господь.

 

2 Кор. 3, 4–11 «Здібність бо наша від Бога»

Через наші невдачі, помилки і гріхи ми все більше відкриваємо для себе негативні сторони нашої особистості. Це дуже важливо, щоб знати себе і працювати над собою, змінювати себе. Разом з тим ми дуже мало пізнаємо, якими позитивними здібностями і талантами ми обдаровані.

Вміймо побачити і відкрити багато талантів і дарів, які Бог нам дав, і головне, що це все є від Нього. Також вміймо розуміти, що те чи інше добро, яке чинимо, це також завдяки Божій благодаті.

+Венедикт