Роздуми владики Венедикта над сьогоднішнім Євангелієм та Апостолом
  • Нед, 21/12/2014 - 00:00

Неділя 28-ма

Кол. 1, 12–18

«Дякуйте Отцеві, який зробив нас гідними мати участь у долі святих у світлі»

Глибока свідомість того, що Бог дарував людині життя вічне, дав можливість бути учасником Царства Небесного, спонукає апостола висловлювати ці думки. Бачимо, апостол глибоко це пережив сам і дав іншим себе за живий приклад вдячності Богові та самозречення на користь Божих справ на землі.

Чи ми теж так робимо, чи ми дякуємо Богові за те, до чого Він нас покликав, за те, що зробив нас учасниками  Своєї перемоги, громадянами Свого Царства, Своїми дітьми? Чи ми цінуємо, що маємо можливість називатися Його власністю? Чи ми, як Його правдиві слуги і воїни, ставимо інтереси Його Царства понад усе?

Спробуймо, хоч раз в житті зупинитись і застановитись, подякувати за все, що нам дав наш Бог, і цим жити. Бо тільки живучи тим, для чого ми створені, зможемо осягнути радість!

 

Лк.13, 10-17

 «Побачивши її Ісус, покликав і промовив до неї: “Жінко, ти звільнена від твоєї недуги»

 Євангеліє цілковито не згадує, чи та жінка просила Христа. Виглядає, що ні. Цілковито не згадує, чи вона вірила в те, що Христос зцілить її. Також виглядає, що ні. Але бачимо, що Христос сам проявляє ініціативу, сам, без будь-якої реакції з її сторони зцілює її. Але що було перед тим? 18 років вона була скорчена, хвора.

 Так само, в наше життя часами приходять різні труднощі, проблеми, клопоти. Стараймося вміти бути витривалими. Прийде час – і Бог розв’яже. Бо деколи ми потребуємо пройти через ті чи інші обставини, вони часто для нас є лікувальними, бо кожна трудна ситуація перемінює, преображує нас. Вміймо бути витривалі в наших труднощах і випробуваннях. Прийде час, і Бог прийде до кожного з нас і зцілить, звільнить від наших недуг і від наших проблем!  

+Венедикт