Розпочав служіння новий Патріарх Лісабону
  • Срд, 10/07/2013 - 22:10

Бути гостинною та місійною спільнотою закликав вірних новопризначений Патріарх Лісабону архиєпископ Мануел Жозе Макаріо до-Нашіменто Клементе під час урочистої Святої Меси з нагоди інґресу, тобто введення в уряд, що відбулося в неділю, 7 липня 2013 року. Звертаючись під час проповіді до місцевої Церкви, він звернув увагу на спільнотний вимір місії кожного християнина: «Коли говоримо про Церкву, говоримо про спільноту, а не про розсіяних індивідів».

Серед програмних завдань свого служіння ієрарх відзначив впровадження у життя вказівок Синоду Єпископів про нову євангелізацію та затвердженої 11 квітня «Програми душпастирського оновлення Церкви у Португалії». Патріарх також звернув увагу на «суспільно-культурні впливи Євангелія», закликаючи включати соціальне вчення Церкви у «заходи нової євангелізації» та у формування християн, «задіяних у служіння громаді в соціальній та політичній сферах». Серед невідкладних завдань він відзначив також захист гідності людської особи, захист життя та гідності подружжя.

Як ми повідомляли, 18 травня 2013 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск прийняв зречення з уряду, подане у зв’язку з досягненням граничного віку, дотеперішнім Патріархом Лісабону кардиналом Жозе-да-Круз Полікарпо, призначивши його наступником дотеперішнього Ординарія Порто Мануела Жозе Макаріо до-Нашіменто Клементе.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va