Румунія: «Паломники миру», що прямують до Качіки, моляться і за Україну
  • Пон, 15/08/2022 - 16:03

Молитві за мир буде присвячене паломництво до національного Марійського санктурію в Качіці на півночі Румунії.

Тисячі паломників, зокрема, молодь, і понад 100 священиків очікують 14 та 15 серпня 2022 р. в Марійському національному санктуарії в Качиці на півночі Румунії. Традиційне паломництво з нагоди урочистості Внебовзяття Діви Марії, яке організовує Яська дієцезія, цього року відбувається з особливим наміром – за мир у світі, заохочуючи прочан, зокрема, молодь і богопосвячених осіб, бути «паломниками миру».

Перша думка, коли йде мова про мир, очевидно лине в Україну, звідки до Румунії прибули сотні тисяч біженців. У посланні паломникам єпископ Іосіф Паулец, Ординарій Яссів, закликає всіх «спільно молитися до Богородиці, просячи за Її заступництвом в Її Сина про дар миру для нас і для всього світу».

Молоді паломники прямують до святині разом з єпископом-помічником Петру Сеску, який у неділю, 14 серпня 2022 р., відслужить ввечері Святу Месу, натомість о 22:00 розпочнеться хода зі свічками, що відкриє молитовне чування, яке провадитиме єпископ Іосіф Паулец. В понеділок, 15 серпня 2022 р., в санктуарії служитимуться богослужіння різними мовами в латинському і візантійському обрядах для відповідних груп паломників, а центральне Євхаристійне богослужіння очолить Архиєпископ Бухареста Аурель Перка.

Храм у Качиці, який 1997 року став національним санктурієм, у 2000 році отримав статус малої базиліки. У ньому вшановується давня копія Ченстоховської ікони Матері Божої, принесена у Південну Буковину на початку ХІХ століття. В Качиці є також українська громада та греко-католицька парафія.