Руйнується каплиця на місці, де Фатімська Богородиця об’явилась сестрі Люсії в Іспанії
  • Птн, 12/08/2022 - 19:29

Каплиця об’явлення Богородиці Фатімської у Понтеведра, Іспанія, перебуває на стадії руйнування. Місце, на якому Богородиця закликала до набожностей перших субот – для надолуження її Непорочному Серцю у перші суботи місяця п’ять місяців поспіль – потребує негайного ремонту, щоб уникнути повної руйнації, пише CNA.

«Прикро, що таке особливе місце перебуває у такому стані», - зазначив о. Луїс Мануель Ромеро, делегат Конференції єпископів Іспанії до каплиці об’явлення у Понтеведра.

Архітектори, які планували проект реставрації, кажуть, що деревина, яка тримає дах, була пошкоджена грибком і гниттям через велику вологість та протікання води, тому потрібно замінити усю структуру та зробити її водостійкою.

Право власності на це місце належить Всесвітньому апостоляту Фатіми в Іспанії. Планується, що перша стадія реставрації – заміна даху та підлоги - буде завершена до жовтня цього року. Також у плані зробити каплицю більшою і виокремити кімнатку для особливого почитання місця, де 10 грудня 1925 р. Діва Марія з Дитятком Ісусом об’явилась сестрі Люсії.

Загальна вартість реставрації становить близько 900 тисяч євро. Усі охочі можуть зробити свій внесок на сайті https://www.santuariodelasapariciones.org/

Нагадаємо, що фатімські об’явлення відбувались у різних місцях – більшість з них були у Португалії.

ПЕРШІ СУБОТИ МІСЯЦЯ

Під час об’явлення в іспанській Понтеведрі 10 грудня 1925 р. Богородиця сказала Лусії розповісти про набожність п’яти перших субот, про яку вже говорила візіонерам у 1917 р.: «Розкажи, що усім, хто впродовж п’яти місяців у перші суботи приступить до сповіді, прийме св. Причастя, відмовить п’ять десятків вервиці у намірі надолуження для мене, я обіцяю супроводити їх у годину смерті усіма благодатями, необхідними для спасіння їхніх душ».

ПОСВЯТА РОСІЇ

У каплиці об’явлень Понтеведри також міститься вівтар, де Люсія мала видіння Пресвятої Трійці і отримала повідомлення, в якому Богородиця просила про посвяту Росії. Це об’явлення відбулось в м. Тюї 13 червня 1929 р., де був новіціат сестер св. Дороти. Обидва об’явлення в Понтеведрі та в Тюї входять до тих, які Католицька Церква визнала частиною фатімських послань.