Сан-Франциско: парох попросив єпископа не приїжджати з візитом, бо він не вакцинований
  • Чтв, 16/12/2021 - 13:33

Архиєпископ Сальваторе Корділеоне з Сан-Франциско – у зв’язку з тим, що публічно визнав, що не вакцинувався від COVID-19 – на прохання пароха однієї із парафій відклав душпастирський візит. Єрарх наголосив, що вакцинація є особистою справою і не може бути примусовою.

Про те, що він не вакцинувався Архиєпископ повідомив у подкасті від 1 грудня «It’s All Political», розміщеному на сторінці «San Francisco Chronicle».

Відповідно до раніше запланованого візиту, єрарх мав 19 грудня відвідати парафію св. Агнеси в Сан-Франциско, яку очолює єзуїт о. Джордж Вільямс. Враховуючи побоювання заразитись як пароха, так і парафіян, Архиєпископ погодився відкласти свій візит. О. Вільямс задзвонив до нього з таким проханням: «Зараз дуже стресуючі часи, і я чув, що Ваш візит буде затьмарений побоюваннями, пов’язаними із пандемією». За його словами, Архиєпископ з розумінням поставився до ситуації і прибуде до парафії тоді, коли настануть більш сприятливі часи. Парох додав, що важливо, щоб «усі почувались безпечно» і кожен повинен в якийсь спосіб докластись до запобігання поширення вірусу, враховуючи появу нового штаму коронавірусу – омікрону.

Агенція CNA запитала о. Вільямса чи архиєпархія дозволяє священникам вимагати доказів вакцинації від парафіян, котрі хочуть зайти до храму. Він не відповів на це запитання. Архиєпархія, в свою чергу, відповіла, що «рішення щодо охорони здоров’я є дуже особистою справою».

Чому ж Архиєпископ не вакцинувався? Він пояснив, що має дуже міцний імунітет і лікар допустив, що – враховуючи це – нічого не станеться, якщо єрарх не прийме вакцину.

В березні 2021 року він наголосив своїм парафіянам, що рішення вакцинуватись чи ні вони повинні приймати «в порозумінні зі своїм лікарем».