СБУ депортувала лідерів секти «догналітів» за антиукраїнську діяльність
  • Срд, 24/06/2015 - 12:04

Керівництво так званої секти «догналітів», яких 22 червня співробітники УСБУ у Львівській області затримали у селищі Брюховичі під Львовом, видворено з України за антиукраїнську діяльність, повідомила прес-служба управління СБУ у Львівській області.

Так, щодо трьох затриманих громадян Словаччини складено адміністративні протоколи, їх видворили з держави і заборонили у подальшому в'їжджати в Україну. Ще двох іноземців, у яких не було паспортів, видворять з України після того, як встановлять їхні особи (у них не було паспортів).

«Керівники цієї структури поширювали заклики сепаратистського змісту, підбурювали до релігійної нетерпимості до інших конфесій. Іноземці схвалювали терористичну діяльність т.зв. «ЛНР» і «ДНР», намагалися вести антиукраїнську пропаганду», - йдеться у повідомленні прес-служби.

Зокрема, сектанти оприлюднили в мережі Інтернет низку звернень до керівництва Росії з проханням «ввести іноземні війська на територію України»

Правоохоронці провели обшуки за місцями зібрань прихильників цієї організації. У спеціально обладнаній схованці знайшли підроблену печатку УГКЦ та «флешки» із матеріалами щодо діяльності секти.

Як повідомляв ZAXID.NET, 22 червня співробітники УСБУ у Львівській області затримали у селищі Брюховичі під Львовом щонайменше п’ятьох лідерів незареєстрованої релігійної організації «Українська Правовірна Греко-Католицька Церква», більше відомої як секта «догналітів».

23 червня представники секти пікетували головне управління СБУ у Львівській області, протестуючи проти затримання своїх лідерів.