Секретар Папи-емерита: Заява Бенедикта XVI про корабель, що потопає, не стосувалась Папи Франциска
  • Чтв, 20/07/2017 - 13:37

Архиєпископ Георг Генсвайн, давній особистий секретар Бенедикта XVI, відкинув припущення, що Папа-емерит мав намір скритикувати Папу Франциска у своїй заяві, виданій з нагоди смерті кардинала Йоахима Майснера.

У заяві, яку Архиєпископ Генсвайн зачитав на похороні кардинала Майснера, Папа-емерит висловив похвалу покійному кардиналу за його «переконання, що Господь не покидає Свою Церкву, навіть в часи, коли корабель переповнений водою настільки, що він майже потопає». Деякі репортери інтерпретували цю заяву як припущення, що Католицька Церква під проводом Папи Франциска є в стані кризи.

Архиєпископ Генсвайн зазначив, що ті, хто подає таку драматичну інтерпретацію слів колишнього Папи, «зумисно перекрутили» його слова. Він додав, що Бенедикт XVI «не мав на увазі нічого конкретного», наводячи приклад потопаючого корабля. Слід зазначити, що Бенедикт XVI часто використовував схожу мову під час свого понтифікату.

Архиєпископ в інтерв’ю для «Il Giornale» наголосив, що «дурні» люди «намагались використати Папу-емерита у лінії проти Франциска», інформує Catholic Culture.