Секретар Синоду Єпископів УГКЦ привітав сестер служебниць із 125-літнім ювілеєм заснування Згромадження
  • Нед, 28/08/2016 - 13:48

Ювілей заснування Згромадження сестер служебниць провінції Співстраждання Матері Божої – колиска всієї великої спільноти сестер. До неї у всі часи були спрямовані серця і погляди сестер служебниць, щоби звідси черпати натхнення і відновлювати в собі первісний дух Згромадження. Сестри провінції зазнали важких переслідувань у роки тоталітарних режимів минулого століття і, покріплені благодаттю Божою, склали геройське свідчення віри, яке донині є для вірних усієї нашої Церкви джерелом внутрішньої сили і закликом до наслідування Христа в любові й посвяті.

Пише у Привітальній грамоті владика Богдан (Дзюрах), секретар Синоду Єпископів УГКЦ, с. Боніфатії Дяків, Провінційній настоятельці провінції Співстраждання Матері Божої, та всім сестрам служебницям із нагоди 125-ліття заснування Згромадження.

«Дякуємо Богові за ваших праведних засновників – блаженну Йосафату, слуг Божих єромонаха Єремію Ломницького, ЧСВВ, та о. Кирила Сілецького. Саме ці три особи, ведені Святим Духом, дали початок Згромадженню сестер служебниць Непорочної Діви Марії, яке з теренів Галичини поширилося далеко поза межі України – до країн Центральної і Західної Європи, Північної і Південної Америки, а навіть – до Австралії і Казахстану», – пише єпископ до сестер.