Секретар Синоду Єпископів УГКЦ з великодніми дарами відвідав Київський центральний військовий госпіталь
  • Втр, 10/04/2018 - 11:00

«Воскресіння Христове, будучи перемогою Божої любові над людським егоїзмом та гординею, запрошує християн до свідчення цієї переможної Божої любові у світі. Саме тому в ці пасхальні дні Христові учні ХХІ століття спішать ділитися пасхальною радістю і пасхальними дарами з ближніми, зокрема – з хворими, потребуючими, знедоленими, ув’язненими, самотніми, травмованими і пораненими війною», — зазначив владика Богдан (Дзюрах), секретар Синоду Єпископів УГКЦ, у коментарі Департаменту інформації УГКЦ.

Керовані такими почуттями, напередодні Пасхи до Київського центрального військового госпіталю завітали представники УГКЦ: владика Богдан та о. Андрій Хім’як. Вони передали для воїнів, які проходять лікування та реабілітацію у госпіталі, пасхальні вітання разом з дарами, що їх вони приготували разом із сестрами служебницями спільноти в Княжичах.

У волонтерському центрі госпіталю працівники «Волонтерської сотні» зустріли гостей з УГКЦ дуже радо та попросили поблагословити й інші дари, що їх цими днями приносять небайдужі і щирі люди нашим захисникам. Владика Богдан подякував воїнам і волонтерам за їхнє жертовне служіння, а також висловив визнання тим численним добрим людям, які опікуються пораненими воїнами, підтримують їх духовно і матеріально. «У всіх цих людях, — за словами секретаря Синоду, — можна побачити присутність Божої вірної і безкорисливої любови, ба більше – присутність самого Христа воскреслого, який живе у них і виявляється через їхню віру та любов».

Уділяючи архиєрейське благословення присутнім на посвяченні волонтерам, воїнам і доброчинцям госпіталю, владика Богдан особливо побажав мирних і спокійних свят нашим захисникам на фронті, а також нашим співгромадянам на тимчасово окупованих територіях та у прифронтовій зоні. «Нехай світло Христового воскресіння у ці пасхальні дні наповнить усіх несхитною надією і зішле благословення Боже на весь наш Богом люблений народ», — сказав на завершення своїх відвідин «Волонтерської сотні» секретар Синоду Єпископів УГКЦ.