Сенат в Огайо проголосував за заборону абортів після того, як в дитини почало битись серце
  • Птн, 15/03/2019 - 16:41

Сенат штату Огайо в середу проголосував за прийняття законопроекту, який заборонятиме проведення аборту після того, як стає можливо ідентифікувати серцебиття плоду. Таким чином штат на один крок наблизився до прийняття довгоочікуваного закону.

Законопроект під номером 23 в принципі є ідентичним до законопроекту, який неуспішно намагались проштовхнути минулого року, і який забороняв би проводити процедуру аборту після того, як в дитини прослуховується серцебиття, за винятком тих випадків, коли для здоров’я матері існує фізична загроза.

Як інформує LifeSiteNews, серцебиття зазвичай прослуховується на шостому тижні вагітності; лікарям, які порушуватимуть запропонований закон, грозитиме до одного року ув’язнення.

За прийняття законопроекту в палаті проголосувало 19 осіб, 13 – проти. За день до того відбулось голосування в сенатському комітеті у справах охорони здоров’я з результатом: 8 «за», 4 «проти». Під час розгляду в цьому комітеті сенатор Нікі Антоніо пропонувала додати до винятків вагітність, що наступила у випадку зґвалтування та інцесту, однак ці пропозиції було відхилено.

Окрім того, в середу сенат Огайо одноголосно проголосував за резолюцію, що закликає Конгрес запровадити федеральний закон, який би вимагав у аборціоністів скеровувати новонароджених дітей до лікарень у випадку, якщо вони народились живими в результаті аборту.