Серіал про Івана Павла ІІ
  • Суб, 17/08/2013 - 01:02

У співпраці з офіційним фотографом Івана Павла ІІ Артуро Марі польська команда знімає 30-ти серійний фільм про життя святого. «Метр святості» заплановано випустити в світ за місяць до канонізації, а оскільки її дати наразі не відомо, то команда постійно працює в інтенсивному темпі.

«Хочемо показати ситуації з життя Івана Павла ІІ, про які ніхто не знає. Такі, які мали місце, коли навколо нікого не було. Таким чином ми можемо показати події, які свідчать про скромність і доброту Папи» - сказав офіційний фотограф Артуро Марі.

Оскільки Марі є одним з тих нечисленних осіб, які супроводжували святого протягом всього часу його понтифікату, то саме від його імені у серіалі йтиме розповідь. В основному фільм складатиметься з документальних кадрів, але у ньому будуть фабуляризовані сцени, оскільки йтиметься про події, які відбувались далеко від камер.

Для того, щоб не псувати враження від фільму глядачам, у сценах з Папою гратимуть статисти, обличчя не показуватимуть, бо воно єдине і неповторне. Більше десяти днів команда проводила зйомки у Італії і Ватикані, потім працювала в Познані.

Цікавий момент знімався на познанському стадіоні, він стосувався суперечки між Папою і Артуро щодо результату матчу світового чемпіонату з футболу у Іспанії 1982 року. Вони побились об заклад, чи виграє команда Польщі чи Італії. Режисери наразі не повідомляють результату суперечки, а запрошують до перегляду серіалу на TVP1.

За матеріалами: http://info.wiara.pl