Сестра Люсія, візіонерка з Фатіми, на крок ближче до беатифікації
  • Срд, 19/10/2022 - 20:22

Справа беатифікації сестри Люсії дос Сантос, найстаршої із дітей-візіонерів з об’явлень у Фатімі, просунулась на крок вперед.

Постулатори беатифікаційного процесу с. Лусії на зустрічі у Ватикані подали документ «positio», що містить свідчення та інформацію щодо героїчних чеснот, до Дикастерії у справах святих.

О. Карлос Кабесіньяс, ректор Фатімської святині, оголосив про оновлення 13 жовтня, в річницю «Чуда сонця» - останнього об’явлення Марії у Фатімі в 1917 році, інформує CNA.

Тепер справу щодо життя, чеснот і опінії святості сестри Люсії розглядатимуть дев’ять теологів. Якщо докази героїчних чеснот підтвердять у Ватикані, а Папа Франциск видасть відповідний декрет, сестра Люсія вважатиметься у Католицькій Церкві слугою Божою.

Нагадаємо, що Папа Франциск канонізував уже двох інших візіонерів з Фатіми – Жасінту і Франсіско Марто, у 2017 році. Цих двоє дітей-пастухів, які померли у віці відповідно 10 та 11 років, є в історії Церкви наймолодшими святими, які загинули не мученицькою смертю.

Люсія, якій на час об’явлень Марії у 1917 р. було 10 років, дожила аж до віку 97 років. Останніх 50 років вона прожила в монастирі кармеліток у Португалії. Вона була єдиною з візіонерів, хто чув як Діва Марія говорила під час об’явлень, а її письмові записки надали глибшого розуміння Фатімському посланню.

Справа канонізації с. Люсії розпочалась у 2008 році, через три роки після її смерті, коли Папа Бенедикт XVI надав диспензу від звичного 5-річного періоду очікування після смерті кандидата на вівтар. Впродовж єпархіального етапу канонізаційного процесу, що завершився у 2017 р., було зібрано понад 15 тисяч листів та свідчень.