Сестри служебниці провели міжнародну зустріч сестер, відповідальних за формацію у провінціях
  • Втр, 28/01/2020 - 14:04

27 січня 2020 року у Генеральному домі сестер служебниць Непорочної Діви Марії в Римі розпочалася міжнародна зустріч сестер, відповідальних за формацію у провінціях. На зустріч прибули сестри із семи провінцій, а саме: України, Польщі, Сербії, Словаччини, США, Канади, Бразилії.

Тема зустрічі: «Покликав кого сам хотів, щоб були при Ньому та щоб їх посилати із проповіддю» формація сестер служебниць на різних етапах зростання через призму сучасних викликів.

Під час зустрічей сестри в молитві та застанові поділяться досвідом та добрими практиками супроводу формаційного процесу, а також мають нагоду представити та спільно обговорити нові виклики і труднощі, які стоять перед богопосвяченим життям у сучасному світі та у світлі навчання Церкви. Також сестри матимуть нагоду послухати доповіді: «Значення особистої молитви у формуванні»», «Взаємодія особи та спільноти», «Людський вимір формації та духовне материнство через призму життя блаженної Йосафати».

Серед доповідачів і проповідників: преосвященний владика Діонісій Ляхович, високопреподобний о. Генезій Віомар, протоархимандрит ЧСВВ, о. Карло Занотті, салезіанин, директор інституту формації Папського салезіанського університету в Римі, о. д-р Марко Дурлак, о. ліц. Роберт Лисейко, ЧСВВ, о. Стефан Стареправо, ЧСВВ, та с. Дарія Пітулик, СНДМ.