Ще один католицький священик викрадений на півдні Нігерії
  • Пон, 02/10/2017 - 10:42

Ще один католицький священик викрадений на півдні Нігерії. Отець Лоуренс Адороло з католицької церкви Св. Бенедикта в Окпелла в штаті Едо став жертвою викрадення, повідомило інформаційне агентство Fides.

«О. Адороло повертався з Аучі в свою парафію, в католицьку церкву Св. Бенедикта, в Окпелу, коли його викрали бойовики недалеко близько 6 години вечора в середу, 27 вересня», - повідомив монсеньйор Габріель Дуніа, єпископ Аучі.

Засуджуючи викрадення священика, охарактеризоване як «огидний акт», єпископ повідомив, що «викрадачі встановили контакт з парафією для викупу, але Церква не платить викуп». Єпископ Дуніа повторив, що підтверджує лінію, прийняту нігерійською єпископською конференцією, яка відхиляє будь-яку вимогу викупу.

«Єпархія закликає до беззастережного звільнення священика. Ми відслужимо Месу за безумовне звільнення священика», - запевнив єпископ.

Тільки в цьому році, щонайменше, троє священиків були викрадені на півдні Нігерії. Самуель Оквуідегбе, священик-єзуїт, був викрадений 18 квітня на дорозі, що сполучає Бенін-Сіті з Онітша, але потім був випущений на свободу 22 квітня. 18 червня поліція звільнила священика Чарльза Нвачукву з єпархії Окігві в штаті Імо (на південному сході Нігерії), який був викрадений 16 червня. Найдраматичнішим епізодом є викрадення і вбивство 1 вересня  священика Кіріакуса Онункво в штаті Імо. Його тіло було знайдено 2 вересня близько села Омумі. Немає жодних звісток вже протягом двох років про священика Габріеле Ояка із Згромадження Святого Духа, викраденого 7 вересня 2015 р. штаті Когі.