Ще одного християнина в Пакистані засудили пожиттєво за богохульство
  • Пон, 08/05/2017 - 11:37

Ще одного християнина засудили пожиттєво в Пакистані у відповідності до закону про богохульство, незважаючи на відсутність доказів на підтримку його звинувачення.

Зафар Бхатті був звинувачений в тому, що образив іслам у текстовому повідомленні, відправленому з телефону ще в 2012 році. Він заперечив звинувачення і зазначив в суді, що номер, з якого було відправлено повідомлення, йому не належав. З того часу його утримували у в’язниці (частково для того, щоб захистити його від погроз смерті з боку мусульман).

Пакистанський суд часто видає вироки смертної кари за звинуваченням у богохульстві, однак цього разу суд в Равалпінді засудив Бхатті до пожиттєвого ув’язнення, ймовірно через брак достатніх доказів.

Пакистанські християни та правозахисники прав людини неодноразово закликали внести зімни до державного закону про богохульство, який дозволяє застосування несправедливих звинувачень. Однак законотворці відмовляються вносити зміни до закону, а суди часто виголошують вироки звинувачення несправедливо, піддаючись тиску бойовиків мусульман, інформує Catholic Culture.