«Щоб бути вільним, треба бути готовим померти», – отець Михайло Димид на Парастасі за сином Артемом
  • Срд, 22/06/2022 - 11:45

Нехай смерть Артемія стане для кожного з нас моментом призадуматися: чи я готовий жертвувати собою до кінця? Чи я готовий померти за Бога, за Україну, за свободу, за брата і сестру?

Про це сказав о. Михайло Димид на Парастасі за своїм сином Артемом Димидом ввечері в понеділок, 20 червня, у гарнізонному храмі Святих апостолів Петра і Павла.

«Христос воскрес! Христос воскрес!» – пасхальним привітом розпочав своє слово батько полеглого захисника України о. Михайло Димид.

Священник розповів, що останніми словами, які Артем йому сказав, були слова: «Я вижив». Щоправда кілька днів по тому він загинув, але ці слова, за словами отця Михайла, для них дуже важливі. Він попросив пам’ятати про життя Артема.

Під час розмов з побратимами про смерть, каже він, Артем запевняв, що готовий померти.

«Для того щоб бути вільним, відважним і справедливим громадянином, треба бути готовим померти. Для християн смерть не є кінцем. Вона по-людськи дуже болить. Ми знаємо, що це момент народження до вічності. Кожний і кожна з нас має пройти через цей момент. Так як ми народжуємося на цій землі, так маємо народитися для Отця», – наголосив о. Михайло Димид.

Він порекомендував християнам, які переживають біль смерті, подивитися на розп’ятого на хресті Ісуса Христа. Адже Христос також питав Отця, чому так є, не розумів. Так само і ми, каже священник, не можемо всього розуміти. Ми не знаємо, чому маємо такого сусіда, але знаємо точно, що будемо боротися й надалі.

«Артемій сказав: "Я вижив". Наша родина разом з УКУ, Пластом та компанією "Фест" організувала Стипендійний фонд імені Артема Димида. Стипендія покриватиме навчання для студентів-пластунів. Я запрошую кожного з вас долучитися пожертвою до цього фонду. Це шлях, щоб принести жертву, щоб пам’ять про Артемія не в’янула, а жила в нашій Батьківщині, щоб це був вияв вашої любові до нашого ближнього», – попросив отець Михайло.

Пригадуємо, що скласти пожертву на Стипендійний фонд імені Артема Димида можна за цим посиланням.